Gezond afvallen


Velen dromen er van: Een gezond lichaam in een gezonde geest, met een gezond gewicht dat bij jou past! Als je echt te zwaar bent dan maakt afvallen je gezonder en gelukkiger. Afvallen en gezond leven is niet duurder (eerder goedkoper) en heeft vele voordelen. Vaak wordt afvallen als vervelend gezien. Zowel voor jezelf als voor je omgeving.. Daarom op deze pagina wat tips voor stap voor stap gezond afvallen op een leuke manier.

Handleiding gezond afvallen, gezond gewichtLeven met een enkele kilo’s minder is iets waar velen van dromen. In de volgende stap voor stap handleiding enkele handvaten om op een gezonde en toch leuke manier wat gewicht te verliezen. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een gezond gewicht fitter, gelukkiger en succesvoller zijn. Dit betekend dat afvallen geen straf maar juist de poort naar een beter leven kan zijn.


Stap 1: Bepaal een streefgewichtHet stellen van een doel is een goed begin om gewicht te verliezen. Je kunt streven naar bijvoorbeeld een bepaalde kleding maat, een bepaald vetpercentage of een bepaalde BMI (Body Mass Index). Het meest praktisch is een streefgewicht in kilo’s bepalen met behulp van de BMI berekening.


Stap 2: Voeding, weet wat je eetAfvallen is eigenlijk heel eenvoudig: zorg dat het lichaam meer calorieën verbruikt dan dat het op eet. Voor mensen met bescheiden overgewicht is iets bewuster eten vaak al voldoende om op een gezond gewicht te komen. Belangrijk is de hoeveelheid vet in voedsel. Een slavink bevat ongeveer 2 maal zo veel vet als een rundervink, Volle melk of yoghurt is veel vetter dan halfvolle en een waterijsje bevat bijna 10 keer minder vet dan roomijs.


Stap 3: Bewegen, weet wat je verbrandZowel kinderen als volwassenen bewegen de laatste jaren steeds minder. Dit is een van de belangrijkste oorzaken voor overgewicht of obesitas. Gezond afvallen wordt makkelijk door meer te bewegen. Probeer minimaal 3 keer per week 3 kwartier tot een uur matig intensief te bewegen. Stevig wandelen of fietsen, hardlopen maar ook “gezellig gezamenlijk bewegen” als Zumba of Spinning zijn prima geschikt.


Stap 4: Gezond afvallen is slimmer lekker etenGezond en niet al te vet eten kan tegenwoordig erg lekker zijn. Duizenden boeken en miljoenen webpagina’s zijn volgeschreven met spectaculair lekkere recepten met weinig calorieën. Zie het als een uitdaging om een keer per week een nieuw recept te verzinnen of op te zoeken dat lekker is met weinig calorieën. Zou verzameld u op een leuke manier een bibliotheek aan recepten voor gezond afvallen.


Stap 5: Gezond afvallen is genieten van lichaamsbewegingMeer lichaamsbeweging beteken meer calorieën en vetten verbranden. Meer lichaamsbeweging in combinatie met minder vet eten betekend een gezonder gewicht. Maar lichaamsbeweging kan ook erg leuk zijn. Veel mensen zijn bij een poging om af te vallen meer gaan bewegen en hierdoor bijvoorbeeld zo verslaafd geraakt aan hardlopen dat ze op moeten passen dat ze niet te licht worden!


Stap 6: Met hulpmiddelen en afvallen ?Er zijn veel hulpmiddelen te verkrijgen om snel af te vallen. Afslankpillen, dieetshakes, afvalthee of afvalkoekjes zijn slechts enkele voorbeelden van afslank produkten die op de markt zijn. Bedenk echter dat je met verstandig eten en gezond bewegen al flink kunt afvallen. Wil je toch dergelijk hulpmiddelen proberen neem dan eerst contact op met een deskundige, bijvoorbeeld je huisarts.

Tips en trucs voor gezond afvallen en lekker leventot slot nog een aantal tips om het op een gezonde en leuke manier afvallen en op gewicht blijven makelijker te maken:
Zoek hulp bij lotgenoten op het afvallen blog
Ga meer bewegen, bijvoorbeeld hardlopen met behulp van stap voor stap hardlopen voor beginners.

Delen is het nieuwe verdienen

One thought to “Gezond afvallen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *