Staatsloterij


De hoofdprijs in de Staatsloterij winnen, wie wil dat eigenlijk niet. Dromen worden werkelijkheid en het onbereikbare komt binnen handbereik. Natuurlijk is niet alles voor geld te koop, maar een Staatsloterij Jackpot van zo’n 27,5 miljoen euro zou voor veel mensen toch een welkome aanvulling zijn op het huishoud budget.Klik hier om automatisch mee te spelen met de Staatsloterij


De Staatsloterij winnenHelaas is het zelfs voor de makers van de stap voor stap website niet mogelijk om een handleiding te maken die 100% garantie geeft op het winnen van de hoofdprijs in de Staatsloterij. Sterker nog, er is geen enkele garantie dat het bedrag aan gewonnen prijzen hoger is dan het bedrag dat is uitgegeven aan Staatsloten. Of het nu gaat om de “gewone” hoofdprijs, een record Jackpot, de Koninginnedagloterij of de Oudejaarsloterij, de grootste winnaar is altijd de Staatsloterij zelf. Wel willen we een aantal leuke weetjes en statistieken over de Staatsloterij met u delen. Wellicht kan het u helpen om die (kleine) kans op de hoofdprijs in de Staatsloterij net iets groter te maken.


Meedoen is belangrijker dan winnenDe olympische gedachte meedoen is belangrijker dan winnen lijkt een beetje raar in relatie tot de Staatsloterij. Toch is het natuurlijk zo dat de Staatsloterij winnen alleen mogelijk is als je daadwerkelijk een Staatslot koopt.
Klik hier om automatisch mee te spelen met de Staatsloterij


Dromen van de hoofdprijs is ook winnenVoor veel mensen is het fantaseren over wat er allemaal met het gewonnen geld van de hoofdprijs of Jackpot van de Staatsloterij kan worden gedaan al een prijs op zich. Bovendien is het goed om te bedenken wat u met uw leven zou doen als geld geen rol zou spelen. Deze dagdromen kunnen erg nuttig zijn om te helpen bepalen wat u echt belangrijke dingen vindt in het leven. Veel mensen kun leven door dit inzicht leuker of zinvoller maken ook zonder prijzengeld.


Kansberekening en de Staatsloterij, de winkansDe kans op een prijs in de Staatsloterij is ongeveer 1 op 2. Maar let op, ook prijzen met een lagere waarde dan de aanschafprijs van een lot tellen hierin mee. Belangrijker is dat de Staatsloterij een uitkeringspercentage heeft van ongeveer 65,4 procent. Dit wil zeggen dat voor elk Staatslot van 15 euro (inclusief Jackpot) 9,41 euro aan prijzengeld wordt uitgekeerd. Dit is het hoogste uitkeringspercentage van alle legale loterijen in Nederland. De kans op de hoofdprijs van 1 miljoen euro is gemiddeld 1 op 3.125.000 (bij het gemiddeld aantal verkochte loten van 3.125.000 miljoen, de hoofdprijs valt altijd). De kans op het winnen van de Jackpot in de Staatsloterij is ongeveer 1 op ruim 18 miljoen.


Staatsloten en de schatkistNaast de 65,4 procent die de Staatsloterij aan prijzen uitbetaald gaat ook nog ongeveer 20% van de opbrengst van de verkoop van Staatsloten rechtstreeks de schatkist in. Dit resulteert in een opbrengst voor onze minister van financiën van ruim 1,3 miljard per jaar. Hoe meer Staatsloten er worden verkocht hoe beter dit is voor de overheidsfinanciën


Kritiek op de StaatsloterijIn augustus 2009 kwam er een golf van kritiek over de Staatsloterij. De Staatsloterij had groots geadverteerd dat de recordjackpot van 27,5 miljoen zeker zou vallen. Uiteindelijk viel deze recordjackpot ook maar slechts op een Vijfje (een-vijfde Staatslot). Hierdoor was er de volgende maand weer een recordjackpot. Pers, politiek, consumentenorganisaties en de stichting loterijverlies beschuldigde de Staatsloterij van misleidende reclame. Toen vervolgens ook nog bekend werd dat de directeur van de Staatsloterij een salaris van fors boven de “Balkenende norm” opstreek, was de publieke verontwaardiging compleet.


Straks minder vaak een hoge Jackpot ?In reactie op bovengenoemde kritiek wil de Staatsloterij vanaf ongeveer medio volgend jaar het loterij systeem aanpassen. Hierdoor zal de kans dat een Jackpot op slechts 1 Vijfje valt minimaal zijn, doordat deze een-vijfdeloten niet meer een uniek nummer krijgen. Hierdoor zal overigens het gemiddeld te winnen bedrag van de Jackpot een stuk lager zijn dan nu het geval is. Het is maar de vraag op de deelnemers van de Staatsloterij hier op zitten te wachten, want voor velen gaat het tenslotte om “het grote wegdromen”

Delen is het nieuwe verdienen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *